Archief

10-09-2009
Commerciële media, de voedingsindustrie en een aantal grote maatschappelijke partijen bundelen hun krachten in (W)Eet. Dit is een platform dat zich gaat bezighouden met educatie en communicatie om gezonde voeding, het belang van bewegen en een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen van kinderen van 7 tot 12 jaar en hun ouders.
07-09-2009
De Tweede Kamer praat maandag met onder andere minister Ab Klink (Volksgezondheid) over de beste manier om te dikke Nederlanders weer op gewicht te brengen. Vier op de tien Nederlanders zijn te zwaar, terwijl 15 procent van de kinderen zucht onder overgewicht. Heet hangijzer is een verbod op snoepreclame voor kinderen onder de twaalf jaar.
01-09-2009
Stichting WaterWijs heeft in samenwerking met het Luxemburgse waterbedrijf SEBES en een tweetal lokale natuurorganisaties een eerste proefproject met de TENQY waterkoelers voor basisscholen met groot succes afgesloten. Een evaluatie, uitgevoerd door een extern onderzoeksbureau, heeft uitgewezen dat zowel kinderen, leerkrachten als ouders enthousiast zijn over het initiatief TENQY.
19-08-2009
De Consumentenbond wil dat fastfoodketens als McDonald's en Burger King op prijslijsten boven de toonbank aangeven hoeveel calorieën en vet de hamburgers en andere snacks bevatten.
24-04-2009
Op maandag 20 april is door de Luxemburgse Minister van Binnenlandse Zaken Jean-Marie Halsdorf de eerste TENQY onthuld die zal worden ingezet voor een proefproject op Luxemburgse basisscholen. De bijeenkomst vond plaats in Heiderscheid, Luxemburg en was georganiseerd door het Luxemburgse waterbedrijf SEBES en de milieuorganisaties 'Contrat Rivière' en 'Parc Naturel de la Haute-Sûre' .
23-04-2009
TENQ heeft onlangs weer een mooie rol vervuld in de televisieserie SpangaS. De TENQ op het Spangalis College is dit jaar geïntegreerd in de scripts van de populaire jeugdserie. Hoofdpersonen tappen regelmatig een watertje en gebruiken de TENQ om o.a. schoolberichten te raadplegen.
09-04-2009
Hogeschool Zeeland heeft voor jongerenzender TENQ gekozen om op een vernieuwende manier haar wateropleidingen en oriëntatieactiviteiten onder de aandacht te brengen. Tot en met 17 april 2009 zal een campagne te zien zijn op de beeldschermen van TENQ op 208 scholen door het hele land. Ook maakt Hogeschool Zeeland gebruik van de segmentatiemogelijkheden van TENQ door de campagne alleen op scholen met HAVO-, VWO- en/of MBO-onderwijs te vertonen.
23-12-2008
Vrijdag 19 december is de 3FM-actie Serious Request weer van start gegaan in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor hulp aan vluchtelingen. Onder de slogan "Koop een waterfles, help een vluchteling! Een halve liter hier, is tien liter daar" zamelt Brabant Water in samenwerking met TENQ geld in ten behoeve van 3FM Serious Request. TENQ doneert de volledige opbrengst van de watertappingen in december aan 3FM Serious Request. Het laatste nieuws over de actie en de tussenstand van de inzameling wordt onder de aandacht gebracht op de TENQ’s die in en om het Glazen Huis geplaatst zijn.
09-10-2008
TENQ speelt een rol in de tv-serie SpangaS. De dagelijkse jeugdserie SpangaS schetst het leven van tien scholieren op een middelbare school. De serie is razend populair onder kinderen en tieners en onlangs genomineerd voor een Gouden Stuiver, de Televizier-Ring voor jeugdprogramma’s
29-08-2008
TENQ was met een TENQ waterkoeler en delegatie vertegenwoordigd op de World Water Week in Stockholm. Kijk hier voor een impressie.
29-08-2008
Lees hier het artikel in de Telegraaf (24-08-08) over TENQ in de strijd tegen obesitas.
29-08-2008
TENQ is sinds deze zomer ook actief in Vlaanderen. Lees hier het artikel dat de Belgische krant Het Nieuwsblad publiceerde over de ingebruikname van de eerste TENQ.
03-03-2008
ROTTERDAM - De Nederlandse consument heeft het afgelopen jaar minder frisdrank, maar meer (verpakt) water gedronken. Dit blijkt zondag uit de voorlopige jaarcijfers over 2007 van de Nederlandse Frisdranken Industrie.
18-02-2008
Waterbedrijf Groningen plaatst op middelbare scholen en ROC’s in heel Groningen interactieve waterkoelers, zogenaamde TENQ’s. Het waterbedrijf wil hiermee het drinken van water onder jongeren stimuleren.
18-02-2008
In fruitsap zitten evenveel suikers en calorieën als in frisdrank. Dat blijkt uit een Duitse studie van het Forschungsinstitut für Kinderernährung (FKE) in Dortmund. Uit de langetermijnstudie blijkt dat meisjes die in hun puberteit vaker voor fruitsappen kiezen na 5 jaar een vergelijkbare stijging van de Body Mass Index (BMI) kennen als meisjes die vooral veel frisdrank dronken.
08-02-2008
GRONINGEN - Waterbedrijf Groningen wil de komende tijd op alle middelbare scholen in Groningen een interactieve waterkoeler plaatsen. Als eerste was vrijdag het Noorderpoortcollege aan de beurt.
05-02-2008
AMSTERDAM - Cola, snoep en chips moeten op scholen verboden worden. Daarvoor pleit Hans Brug, hoogleraar epidemiologie aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam.
03-12-2007
Door SUZANNE VERBAAN Algemeen Dagblad

ROTTERDAM - Scholen moeten hun verantwoordelijkheid nemen bij het tegengaan van overgewicht bij kinderen.
29-11-2007
AMSTERDAM - Bronwater uit een fles is twintig tot vijftig keer zo belastend voor het milieu dan water uit de kraan. Daarbij is het ook nog eens honderd tot duizend keer duurder voor dezelfde hoeveelheid kraanwater.
07-11-2007
Een gezonder aanbod in de kantine, de snoepautomaten de deur uit en meer beweeglessen: scholen moeten meedoen in de strijd tegen overgewicht. Dat zei minister Rouvoet tijdens de Nationale Balanstop.
18-10-2007
RIJSWIJK - De aanpak van overgewicht op middelbare scholen kan een stuk beter en daadkrachtiger.
16-10-2007
Jongeren SOA-campagne op drinkwaterapparaat

Soa Aids Nederland gaat jongeren vanaf 17 oktober voorlichten over loverboys via schermen op drinkwaterapparaten die geplaatst worden in 300 scholen.
Een klein flesje bronwater kost op het station 1,50 euro. Voor een halve liter betaal je 2 euro. De prijs voor de samenleving is echter veel hoger, want water is zwaar. Om het naar de winkel vervoerd te krijgen, kost gigantisch veel energie. Zeker als het bronwater ook nog eens uit Evian moet komen.

 
Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.