Scholen moeten gezonder

Een gezonder aanbod in de kantine, de snoepautomaten de deur uit en meer beweeglessen: scholen moeten meedoen in de strijd tegen overgewicht. Dat zei minister Rouvoet tijdens de Nationale Balanstop.
Rouvoet opende dinsdag de Balanstop in Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst van het Convenant Overgewicht presenteerde Paul Rosenmöller een pakket extra maatregelen om het aantal mensen met overgewicht te bestrijden.

Het aantal te dikke volwassenen en kinderen groeit nog altijd. Het Convenant wil deze groei een halt toe roepen. Naast scholen, moeten ook ouders aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid.

Energytour voor VMBO-leerlingen
Tijdens de Balanstop lanceerde de minister de Dubbel30 Energytour. Deze campagne is bedoeld om VMBO-leerlingen in hun eigen taal aan te spreken op hun vaak ongezonde leefstijl. Voor dit doel schreef Ali B. een speciaal dansnummer dat hij op de Balanstop voor het eerst ten gehore bracht, omringd door dansende VMBO-scholieren. De Energytour gaat vanaf 3 december langs VMBO-scholen om jongeren enthousiast te maken voor een actievere leefstijl.


Video van Balans Top
Van de Nationale Balans Top is ook een video gemaakt. Aan het woord komen onder andere minister Rouvoet, Ali B. en kok Pierre Wind.

Zie www.convenantovergewicht.nl/nieuws/scholen_moeten_gezonder

 
Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.