Frequently Asked Questions


Is er een alternatief voor muntinworp?
TENQ's op het voortgezet onderwijs zijn uitgerust met een muntsysteem, maar de school kan ook kiezen voor gratis tappen. Informeer naar de mogelijkheden info@tenq.nl.


Waarom niet gewoon water uit de kraan op de wc?
Het kraanwater zelf is uitstekend, maar de omstandigheden meestal niet. De scholieren vinden het tappen van een flesje kraanwater op de WC vervelend omdat het niet hygiënisch is. Ook past het flesje vaak niet onder de kraan en is het kraanwater daar niet lekker koud.

Wordt het TENQ-water gezuiverd?
Ieder TENQ-apparaat is direct aangesloten op het leidingwaternet, in principe zonder aanvullende zuivering. Het regionale drinkwaterbedrijf ziet er met periodieke controles op toe dat zowel de waterkwaliteit als de omstandigheden altijd optimaal zijn. De waterkoeler is gecertificeerd door KIWA en voldoet aan de strenge eisen m.b.t. aanraking met drinkwater.

Uit onderzoek is gebleken dat kraanwater vaak beter is dan flessenwater. Kraanwater wordt op meer dan 100 punten gecontroleerd. De waterbedrijven kunnen met dit project laten zien dat gekoeld kraanwater zeker niet onderdoet voor flessenwater terwijl het veel goedkoper is.

Wat is het voordeel van TENQ ten opzichte van die waterkoelers met zo’n grote fles erop?
Conciërges hebben gezien hoe proefplaatsingen van waterkoelers met een reservoir erop uitliepen op een teleurstelling. Kraantjes werden eraf gebroken, de bekertjes lagen overal verspreid en doordat het water gratis was liep het al snel uit op een “waterballet”.
TENQ is speciaal ontwikkeld voor het vullen van flesjes en is afgestemd op het gebruik in scholen. Het ontwerp is aansprekend, de apparaten zijn vandalismebestendig ('hufterproof') en het gebruiksgemak is optimaal.
Bovendien biedt de aansluiting op het waternet een groot milieuvoordeel, want het vervoer van die flessen kost veel energie. Ter illustratie: het vervoer van 1000 liter kraanwater over 1 km waterleiding kost minder dan een cent.

Betekent dit dat de school nu inkomsten uit frisdrankverkoop misloopt?
Het gaat erom dat jongeren meer water gaan drinken. Dat ze daarbij nog af en toe hun blikje Cola drinken is prima. Voor de groep scholieren die nu al hun zelf meegebrachte flesje op school vullen, bieden de TENQ-apparaten vooral een welkom alternatief voor de kraan op de WC.


Hoe wordt de TENQ geinstalleerd?
Nadat een overeenkomst is gesloten, worden de installatie afspraken gemaakt meteen centraal aanspreekpunt (bv. de conciërge). De school ontvangt dan duidelijke instructies voor het aanleggen van een waterkraan, elektra en een vaste internetverbinding. Zodra de school gereed is, komt de Watercompany de TENQ installeren.Hierna komt een monteur van de technische dienst de TENQ aansluiten op het TENQTV net. 

Hoe werkt de internetverbinding van de TENQ?
Om de optimale kwaliteit van het beeldmateriaal te waarborgen wordt gebruik gemaakt van een afgeschermde internetverbinding. Misbruik wordt zo voorkomen. Ook is het mogelijk om het beeldmateriaal via het al bestaande netwerk op school op het scherm te vertonen. De school zorgt er alleen voor dat er een vaste internetverbinding aanwezig is. Tevens draagt zij zorg voor de elektrische aansluiting van het TENQ-apparaat (stopcontact). In de zomer van 2014 zullen de TENQs worden voorzien van een UMTS router waarmee de vaste internetverbinding overbodig wordt en ook scholen met WIFI een TENQ kunnen plaatsen.

Wie verzorgt het onderhoud van de TENQ?
De Watercompany zorgt voor het reguliere onderhoud en het oplossen van storingen. Voor de school is er weinig onderhoud. Af en toe een doekje over het apparaat heen halen is voldoende. Van de scholen wordt alleen verwacht dat zij een centraal aanspreekpunt aanstellen (bv de conciërge), die de ingeworpen munten uit het apparaat haalt en afstort bij de administratie. Mocht het apparaat een technische storing vertonen, dan belt de school de Helpdesk  020 76 70116 en wordt de storing verholpen.

Wat zijn de technische specificaties?

Software:

Netwerk:

 

 
Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.