TENQ

Het ontwerp
Stichting WaterWijs heeft TENQ speciaal ontwikkeld voor gebruik door jongeren: bestand tegen een stootje (‘hufter-proof’), strak vormgegeven en makkelijk in het gebruik. Daarnaast voldoen ze aan alle eisen van hygiëne. De TENQ-apparaten zijn goed herkenbaar en scholen noemen het een aanwinst voor de aula of de kantine. TENQ stimuleert de gezondheidsgedachte op twee manieren: door middel van een kraanwatertap en met de TENQTV uitzending op het beeldscherm.

Het gebruik
Binnen ongeveer 15 seconden tapt TENQ een halve liter kraanwater. De handeling is zeer eenvoudig: klik een waterflesje in het apparaat, en maak een keuze voor gewoon gekoeld kraanwater of gekoeld kraanwater met bubbels. In principe kunnen alle soorten flesjes en bidons gebruikt worden. Via het beeldscherm en de opdruk van het TENQ-flesje wordt het hergebruik van flesjes continu aangemoedigd. Zo dragen de scholieren ook bij aan een beter milieu.

Het water
In het TENQ-apparaat zit een speciale waterkoeler, die door het KIWA gecertificeerd is en voldoet aan de strenge eisen met betrekking tot aanraking met drinkwater. Het zuivere, gekoelde kraanwater van TENQ komt direct uit het leidingnet. De waterbedrijven garanderen de kwaliteit van het kraanwater door periodieke controles uit te voeren.

Het beeldscherm
Het beeldscherm van TENQ is onlosmakelijk verbonden met de kraanwatertap. Op de beeldschermen wordt doorlopend een programma TENQ TV uitgezonden dat geheel op de scholieren/studenten is toegesneden. Hierdoor biedt TENQ de school een effectief multimediaal platform om de gezondheidsgedachte te ondersteunen en eigen onderwijsinformatie op het platform te vertonen. Op een interactieve manier moedigt het scholieren/studenten aan om meer water te drinken. Zonder belerend te zijn draagt TENQTV bij aan een gedragsverandering.

Onderwijsinformatie per locatie
Voor de scholen die daar behoefte aan hebben biedt het beeldscherm de kans eigen, specifiek voor de school bedoelde onderwijsinformatie te vertonen. Per locatie bepaalt u zelf óf, en zo ja welke, persoonlijke onderwijsinformatie u op de TENQ laat zien. Suggesties hiervoor zijn lesroosterwijziging, het aankondigen van schoolactiviteiten of het vertonen van het laatste schoolnieuws. Maar vanzelfsprekend is er ook voor lesgerelateerde en andere educatieve informatie plaats op het scherm. De school kan deze informatie zelf uploaden en indien nodig hulp vragen bij de Helpdesk.

Op de beeldschermen zal uitsluitend binnen het onderwijs passend beeldmateriaal worden vertoond.

Geen tekst ingevuld.
Aanmelden TENQ

      
TENQ
Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.